Home » Flygindustrin » Paris till Svalbard – ny unik rutt för TUI

Paris till Svalbard – ny unik rutt för TUI

Här på bloggen följer vi inte i detalj vilka nya rutter son etableras, eller utvecklingen på redan existerande. Fokus på detta lämnas gärna till de som är experter på detta område, som t.ex. sajten routesonline.com, som använts för blogginlägg (länk och länk). Utvecklingen avseende nya och redan etablerade rutter är dock intressant som tecken på strategi, aktuell status och utveckling inom flygindustrin.

Men ibland finns det enskilda initiativ avseende rutter som är så intressanta att de måste kommenteras. Ett sådant intiativ är den nya rutten från Paris till Svalbard som rese- och flygbolaget TUI avser starta upp. Utmärkta flygsajten ”Simple Flying” har skrivit om detta (länk nedan). Det är i juni detta år som rutten kommer att flygas med en B737-800. Resan från den stora hubben i Paris till världens nordligaste och något mindre flygplats kommer att ta fyra och en halv timme.

Det är första gången som det kommer att finnas en direkt rutt till Svalbard från ett land utanför Skandinavien. Just nu är det SAS och Norwegian som flyger till Svalbard, men för internationella passagerare kan en rutt via Paris kanske attrahera mer resenärer. Det förefaller uppenbart att TUI erbjuder denna rutt för erfarna resenärer som söker en ny och unik reseupplevelse.

TUI är säkert tacksamma för den uppmärksamhet som denna nya rutt redan har fått. Det är en intressant affärsidé att starta upp en tillfällig rutt till ett ovanligt och unikt resmål, något som kan attrahera de som letar efter nya upplevelser. Att rutten endast finns under en kort tid kan bidra till att den upplevs som ett exklusivt erbjudande. Om detta blir en framgångsrik rutt så kommer den säkert att återkomma och kanske kan nya unika och tillfälliga rutter från större flygplatser komma att provas.

Det ska dock sägas att i ett kommentarsfält sade någon att en än mer unik rutt är den från Frankfurt till den lilla staden Whitehorse i Yukonterritoriet i Kanada. Jag är inte säker på att dessa går att jämföra, men det var för mig ett exempel på en annan unik rutt. Kanske finns det en framtid i att försöka hitta och erbjuda dessa specielle upplevelser när så många nu redan rest till vad som tidigare betraktades som exotiska destinationer men nu har blivit ”vanliga” turistdestinationer.

Länk till artikel:
World’s Most Unique Route? TUI To Launch Flights From Paris To Svalbard


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.