Home » Flygindustrin » Sent i sommaren – Ännu en sporadisk uppdatering…

Sent i sommaren – Ännu en sporadisk uppdatering…

Här kommer ännu en lite sporadisk sommaruppdatering med nyheter från flygindustrin.

AIN Online rapporterar om Boeings syn på marknaden för flygplan i Indien de kommande 20 åren (länk till artikel), en kraftigt växande och spännande marknad som tagits upp på bloggen tidigare (länk). Med en ekonomi som förväntas växa från sjunde till tredje störst i världen så kommer en växande medelklass och ett växande behov av att flyga. Boeing förutsäger att ett behov av 2100 nya flygplan under perioden, vilket är en ökning från 1850 i förra årets prognos. Artikeln påpekar dock att detta kan vara en underskattning, speciellt avseende mindre flygplan för regionala flygningar. Indien fortsätter att vara ett land att följa avseende utvecklingen av dess flygindustri.

Sajten Airline Economics rapporterar (länk till artikel) att IATA presenterat siffror om en mer än 10% ökning av cargo under första halvåret för 2017 jämfört med motsvarande period under förra året. Detta är en start signal om en växande global ekonomi och om att de goda tiderna från 2016 för flygindustrin ser ut att hålla i sig under hela 2017. De delvis oroande signalerna om att svårare tider är på väg har hittills inte besannats mer än för en del flygblolag, men det kan vara effekter av hårdnande konkurrens mer än av minskat behov.

IAGs nya long-haul/low.cost bolag Level har börjat flyga från sin bas i Barcelona. Man har för närvarande två A330-200 flygplan och fem rutter till Los Angeles, Oakland, Buenos Aires och Punta Cana. Flygningarna genomförs för närvarande av Iberia men avsikten är att vara ett oberoende bolag inom IAG.

Det är med blandade känslor jag snart tar upp bloggandet igen. Det är verkligen roligt att skriva, se att det blir läst och få reaktioner men vissa dagar är det svårt att hinna med och det blir då inte alltid så bra som man önskar. Men snart är det dags – vi ses igen mer regelbundet om några veckor!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.