Home » Flygindustrin » Flygande Uber – vision eller dröm?

Flygande Uber – vision eller dröm?

image

Det är inte utan att man gnuggar sig i ögonen, läser rubriken två gånger och funderar på orm det är första april när man läser om Ubers framtidsplaner avseende flygtransporter. Men i en 86-sidig rapport som lades fram nyligen tar man upp detaljer om design för luftfarkosten som man hoppas att tillverkare ska bygga. Man tar även upp vad som behövs avseende certifiering, infrastruktur, luftrum och regelverk för att göra denna nya transportlösning möjlig.

Detta handlar om att använda små, fyrsitsiga VTOL (Vertical-Take-Off-and-Landing) flygplan, inledningsvis med pilot men senare som självstyrande och helt automatiserade farkoster. Visionen förklaras vidare i artikeln och förefaller inte så främmande och långt borta som det känns när man först ser rubriken. Men jag kommer inte än på ett tag börja fundera allt för mycket på när jag måste börja vinka mot himlen för att komma hem från en middag med vin hos en god vän. Även om teknologin inte är långt borta så krävs det en hel del för att få en ny transportlösning att fungera i ett komplext samhälle.

Länk till artikel:
Uber Details Vision For Urban Vertical-Lift Ridesharing


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.