Home » Flygindustrin » Ryanair expanderar igen – utanför Europa!

Ryanair expanderar igen – utanför Europa!

Att Ryanair expanderar är knappas en sensationell rubrik (även om företaget alltid vill att det ska framstå på det viset). Men att de nu expanderar utanför Europa är mer uppseendeväckande. Enligt en artikel på Airwaysmag.com (länk nedan) så lanserar nu Ryanair 14 nya rutter till Jordanien, fördelat på två destinationer – huvudstaden Amman och semester/turistdestinationen Aqaba-viken. (Se ruttkartan nedan för en översikt på de nya rutterna.)

Ryanair har under sin tid av expansion identifierat sig som ett “inhemskt” europeiskt flygbolag (om än att vissa skulle vilja korta ned den etiketten till bara “hemskt”). I kombination med dess hänsynslösa fokus på låga priser har detta visat sig vara en mycket framgångsrik strategi. Det är därför lite överraskande med de nya destinationerna i Mellanöstern, om än att de är fullständigt i linje ned tidigare ambitioner att frakta passagerare till trevliga (och soliga) semesterdestinationer.

Frågan det väcker är dock om Ryanair kan tänka om även angående längre rutter till andra platser? Flygbolaget har under lång tid hållit fast vid sin identitet som short-haul mästare på lågrpis i Europa, men det frhindrade inte att man under förra året inledde samarbete med spanska Air Europa (vilket togs upp på bloggen, länk) för att kunna erbjuda förbindelser till Sydamerika. Ryanair har överraskat förr, överraskar nu igen med linjerna till Jordanien och kan säkert komma att överraska igen.

Länk till artikel:
Ryanair Expands Into Middle East With New Jordan Flights


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.