Home » Övrigt » Frågan till er – vad vill ni se på TFHS-bloggen efter 200?

Frågan till er – vad vill ni se på TFHS-bloggen efter 200?

Det närmar sig 200 inlägg snart och 15 000 besök på dessa sidor här på bloggen och det kan vara dags för lite eftertanke. I många avseenden har bloggen utvecklats till både en nyhetsplats och ett bibliotek avseende Human Factors, flygsäkerhet, flygutbildning och träning samt flygindustrin som helhet (med fokus på den civila och passagerarinriktade delen av den). Den som vill hitta information om dessa ämnen har redan en hel del att hämta här och på svenska finns det förmodligen ingen annan lika lättillgänglig och omfattande källa för samma område (om jag har fel så rätta mig och för den som tänker på Flygtorget så har den sajten en lite annan inriktning).

Det mest lästa inlägget är det om beslutsfattande från tidigare i år (länk, uppföljande länk och en till länk ), vilket verkligen är roligt för det var ett oerhört väl forskat och skrivet samt användbart dokument avseende hur beslutsfattande kan tränas som det handlade om. Jag är inte ute efter att maximera antalet klick men samtidigt är det ju målet att försöka nå så många intresserade läsare som möjligt, liksom att få kommenaterer och skapa diskussion som kan leda till mer lärande – samt att detta leder till att fler vill skriva på bloggen. Kommentarer och diskussion har det varit sparsamt med, men till exempel ett inlägg on egenskaper för kaptener ledde till en del andra inlägg och det blev verkligen bra läsning. Gästskribenter har välkomnats varmt och de har bidragit med mycket bra inlägg, med speciellt hedersomnämnande till Anders Ellerstrand för hans många och otroligt bra inlägg.

Jag har inte utvecklat portalen (länk) så mycket som jag borde, så det kommer att finnas kvar på “att göra” listan. Jag hoppas kunna bygga upp den mer mot att bli ett verkligt bibliotek för den som letar efter information och forskning om olika frågor med koppling till de ämnen som bloggen fokuserar på. Det finns en hel del länkar och artiklar redan på den, men jag ska försöka utöka och tips om länkar och artiklar är välkomna.

Jag vill dock gärna ha tankar och tips om hur det går att utveckla bloggen, göra den bättre och få fler att läsa, kommentera ock skriva här. Jag har dock ingen avsikt att den ska bli en elektronisk kvällstidning med flyginnehåll, oavsett om det skulle öka antalet läsare. Denna sida representerar Trafikflyghögskolan och Lunds universitet och kommer att försöka vara saklig, korrekt och informativ i ambitionen att sprida kunskap. Men om det skulle kunna gå att göra det bättre så vill jag gärna få veta hur och är tacksam för alla tips och råd!


1 Comment

  1. Jag skriver ju lite här men det är helt styrt av vad jag själv tycker är intressant och där skrivandet är ett hjälpmedel för mig i mitt eget lärande – för att kunna skriva tvingas jag strukturera mina tankar… 😉

    När det gäller safety och HF vore det intressant att ta del av sådant som händer även i liten skala. Det skrivs ofta om att lära sig av “best practice” men det finns inte så mycket tillgängligt. Jag tror man kommer på små, smarta lösningar i många verksamheter och det vore roligt att höra om sådant. Jag har själv hittat ett sådant exempel från Holland som jag hoppas skriva om snart.

    Jag uppskattar annars Nicklas nyhetsinslag – framförallt de som handlar om delar av värlen jag annars inte kommer så nära.

    Sen skulle jag önska mig fler kommentarer. Om inte annat så är glada tillrop uppskattade…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.