Home » Flygindustrin » I en annan del av världen … växer också flygindustrin

I en annan del av världen … växer också flygindustrin

TFHS-bloggen har tidigare talat om Afrika (här, och länk), liksom om andra världsdelar (besvärande lite dock om Sydamerika ska det erkännas). Men när det rapporteras om växande ambitioner avseende flygijdustrin i olika länder är det alltid intressant att följa upp vad som pågår. Så är fallet med att Rwandas nationella flygbolag Rwandair avser starta direktflygningar mellan huvudstaden Kigali och London Gatwick.

Det är Aviation Tribune (länk nedan) som rapporterar om detta, vilket kan kopplas till andra ambitioner för Rwanda. Landet har satsat hårt på att bli en betydande utvecklare av mjukvara för datorer i alla dessa former, inklusive appar och andra program för surfplattor och mobiltelefoner. Detta har man lyckats med så bra att det fått stor betydelse för landets växande ekonomi och framgångarna har även uppmärksammats internationellt, t.ex. i Time Magazine (länk nedan).

Rwanda var nyligen värd för konferensen Aviation Africa och visade tydligt sina ambitioner avseende utveckling i allmänhet och för dess flygindustri i synnerhet. Med meddelandet om direktflyg till London tar man nu ännu ett steg framåt (Mumbai i Indien och Dubai är flygbolagets andra destinationer utanför Afrika). Även om Rwandair fortfarande är litet och har väldig begränsad long-haul kapacitet så är ambitionerna stora. För de stora flygboag som bygger sin affärsidé på att frakta folk genon stora hubbar så kan detta vara en varningssignal – så fort länders ekonomi når upp till en viss nivå kommer de förmodligen att försöka få till direktflyg även på längre destinationer, vilket kan undergräva affärsmodeller för bolag vars verksamhet bygger på storskalig drift av hubbar. Det återstår att se om utvecklingen entydigt kommer att gå åt detta håll, men det finns flera exempel än Rwanda som gör att det ser ut så just nu.

Länk till artikel:
AFRICA RwandAir to Launch New Service Between Kigali and London Gatwick
Inside the Tech Revolution That Could Be Rwanda’s Future


1 Comment

  1. Tack, kul nyhet! Jag kan inte mycket om Rwanda men med hänsyn till dess fruktansvärda och näraliggande historia så hör jag en hel del positivt. Det här var ännu en positiv inblick i hur ett land kan vända utvecklingen och skapa en egen positiv framtid.

    Med lite tur kanske jag kommer lite närmre nästa år och fär möjlighet att besöka landet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.