Home » Flygindustrin » Korta nyheter och sedan helguppehåll

Korta nyheter och sedan helguppehåll

Idag blir det några korta notiser, följt av ett helguppehåll.

Representanter för flygindustrin träffade igår president Trump för att diskutera dess framtid i USA. Högst på agendan stod modernisering av infrastruktur, framför allt för flygledning och flygplatser. Det förekommer olika uppgifter om konkurrensen från Norwegian och de tre stora mellanösternbolagen diskuterades eller inte, men det verkar som om det var en allmän diskussion mer än en om specifika och detaljerade frågor.

IAGs (British Airways, Iberia och några andra) högste chef, Willie Walsh, meddelade under gårdagen att long-haul/low cost kommer att bli en stor del av koncernens operationella verksamhet, med längre flygningar till låga priser från Bareclona som start.

Intressegruppen Airlines for Europe (A4E) har via Michael O’Leary lagt fram ett förslag om hur flygledning ska kunna fungera även vid strejker, inkluderande en garanti om miniminivåer av service även vid strejker. Flygbolagen driver dessa frågor på grund av de förseningar och kostnader som de anser att flygledarstrejker i Europa allt för ofta resulterar i.

Efter att ha publicerat ett inlägg om dagen sedan 2 januari tar jag paus över helgen och återkommer på måndag. Om än att det är intressant och inspirerande att skriva för bloggen och så tar det sin tid att leta, läsa och skriva ihop nya inlägg. Jag är oerhört tacksam för er som läser regelbundet och hoppas kunna hålla uppe takten på inlägg, men några korta uppehåll i samband arbetsresor, helhet och semestrar kan det nog bli.


2 Comments

  1. Det gör du helt rätt i, bra jobbat! Det är mycket intressant läsning och uppskattas väldigt mycket.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.