Home » Övrigt » Boeing och Airbus drar ned och varnar för mer

Boeing och Airbus drar ned och varnar för mer

Airbus meddelade nyligen att man drar ned på verksamheten genom att skära ned med över ett tusen arbetstillfällen och det antyddes att det skulle kunna bli ytterligare nedskärningar. Efter att redan tidigare skurit ned på personal med åtta procent i år meddelar nu Boeing att det kommer mer neddragningar nästa år.

Meddelandet från Boeing kom bara en vecka efter att man meddelat att tillverkningstakten för B777 skärs ned till fem flygplan i månaden. Man hade redan tidigare gått ut med att den nuvarande takten på 8.3 flygplan per månad skulle dras ned till sju per månad. Detta sker på grund av “ner-term hesitation” för marknaden för wide-body flygplan.

Boeing beskriver marknaden just nu som att den erbjuder få möjligheter till försäljningar och detta i ett läge med stor konkurrens. Det uttalandet kommer trots att 2016 och 2015 varit goda år för många flygbolag, men det förefaller inte ha lett till fler beställningar av större flygplan.

Frågan är till vilken grad detta är en indikation endast avseende försäljning av större flygplan eller om det kanske representerar problem för hela flygindustrin. Detta återstår att se men dessa nyheter är inga goda tecken för flygindustrin inför 2017.

Länk till artikel:
Boeing Commercial Warns of More Job Cuts in 2017


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.