Home » Flygindustrin » Presentationer på IASS

Presentationer på IASS

image

I veckan som gick deltog jag i International Aviation Safety Summit. Detta är Flight Safety Foundations årliga konferens och i år genomfördes den i Dubai och drog trehundra deltagare från runt om i världen. Information om vad som togs upp på konferensen och vem som talade finns här: 69th annual International Air Safety Summit

Bland många bra presentationer var det flera som var mycket bra, till exempel Peter Stein om “Justice in a Just Culture”, Harry Nelson från Airbus med “Some Thoughts on Decision Making”, “One Team Cockpit” av Christof Popp och Christan Kemeny. Även Endre Berntzen från Wideröe hade en mycket intressant presentation om illusioner och hur de kan tränas i vanliga simulatorer. Jag hade två framträdanden, ett med en presentation om piloter och automation samt en om kultur för ingenjörer, tekniker och underhållspersonal.

Tyvärr är dessa presentationer inte öppet tillgängliga men jag kommer att försöka ta upp en del av dem och även kunna länka till dem framöver. Programmet get en uppfattning om vad som är viktiga frågor avseende säkerhet i flygindustrin just nu och jag hoppas kunna länka till en del presentationer här efter att ha försäkrat mig om tillstånd att göra så. Om någon av er har speciellt intresse av några presentationer så hör av er till mig.


2 Comments

  1. Har du någon uppfattning om vilka personer som deltar i dessa möten/konferenser?

    Jag har nämligen en gammal uppfattning om att de som deltar är chefer och befattningshavare på ganska hög nivå och att det de eventuellt tar till sig sedan inte sprids i den egna organisationen. Medan de som jobbar närmre produktionen sällan får åka iväg…

    Har jag fel?

    • Nej,du har dessvärre inte fel alls – så var det på denna konferens och så är det i allmänhet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.