Home » Flygindustrin » Hur är läget i industrin just nu … egentligen?

Hur är läget i industrin just nu … egentligen?

image

Denna fråga ställs efter att tidskriften Arabian Aerospace nyligen rapporterade att Turkish Airlines kommer att reducera sitt linjenät genom att ta bort 22 destinationer. Till detta kommer att man avser ställa 30 flygplan på marken (artikel).

De flygplan som inte kommer att användas är tolv Airbus A330-200s, två A340-300, tio A319 och sex Boeing 737-800. Bland de inställda destinationerna finns 17 internationella och resten är inrikes, med Aalborg och rutter till mellanstora städer i Europa som några exempel på de internationella rutter som kommer att drabbas.

British Airways rapporterade nyligen sjunkande vinst (artikel). Flera andra bolag har rapporterat vikande vinsttrender och oroande trender avseende passgarere och cargo. Samtidigt har amerikanska bolag goda marginaler och vinster (artikel). China Southern tredubblade sin vinst i det tredje kvartalet (artikel).

Tidigare i år har IATA förutspått ett ganska bra år för flygbolag. Men just nu är det inte lätt att veta hur det går eller vart det är på väg. Blandade resultat kan vara resultatet av konkurrens men med osäkerhet i världsekonomin kan det också representera en förändrad trend. Vad tror ni som läser här på bloggen? Kommentera gärna eller hör av er med ett gästinlägg från ert perspektiv.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.