Home » Övrigt » Hur blir det med väskan på flyget?

Hur blir det med väskan på flyget?

image

BBC har publicerat ännu ett avsnitt med passgerarperspektiv på flygindustrin, denna gång om väskor på flygplan. (Ett tidigare avsnitt talade om kampen om armstöden kring mittensätet – se här.)

Bakgrunden är en rapport om att United Airlines kommer att introducera klassen “Basic Economy”, i vilken det endast ingår att ta med en väska (bara en) som kan få plats under sätet. Att få tillgång till att ha sin väska i overhead-bagageutrymmet kommer alltså att ses som en förmån som passagerare ska betala extra för. Detta tycks som ett steg till i den trend som funnits i många år hos framför allt lågprisbolag att få in pengar via olika former av avgifter.

Att flygbolag är beredda att göra mycket för att minska vikt är väl känt, men det ska bli intressant att se hur detta nya initiativ kommer att tas emot av passagerare. Om detta accepteras av passagerare så är väl de tidigare redovisade planerna på ståplatser (se här) och avgifter för toalettbesök (se här) inte så långt borta som de verkade för några år sedan.

Länk till artikel:
The end of free carry-on luggage?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.