Home » Flygsäkerhet » Resurser för flygsäkerhet – Skybrary

Resurser för flygsäkerhet – Skybrary

image

Det finns så många som arbetar för flygsäkerhet och så mycket mer att ta upp än det som kan bli till inlägg på denna blogg. Därför försöker jag rekommendera andra sajter och informationskällor också – och tar gärna upp tips från er som läser och kommenterar på denna blogg om bra källor för information.

För många kan det säkert verka onödigt att rekommendera Skybrary eftersom det är en ganska väl känd sajt. Skybrary utvecklades från början av European Organisation for the Safety of Air Navigation, International Civil Aviation Organization, och Flight Safety Foundation. Sajten startades 2008 och dess mål är fånga upp information från auktoriteter inom flygindustrin och att skapa en växande kunskapsbas, speciellt avseende viktiga flygsäkerhetsfrågor.

Det finns oerhört mycket information på Skybrary och en hel del som är användbart i ett flygbolag eller annan operatör som anvisningar, rådgivande eller bara nyttig information. Sajten har också ett nyhetsbrev till organisationer som vill prenumerera på dessa, vilket bland annat innehåller information om olyckor, ofta när de är utredda och man kan dra användbara slutsatser från dem.

Ett nytt exempel på material är en animerad video om “callsign confusion”, ett ökande problem med växande trafik och allt mer överbelastade flygplatser (och luftrum). För de som arbetar som piloter är detta nog allt för förenklad information, men för alla andra kan det vara en bra illustration av detta problem. Länk till denna video: Callsign Confusion (SKYclip)

Länk till Skybrary: Skybrary – The single point reference for Aviation Safety knowledge


1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.