Home » Flygutbildning och träning » Rapporter om MPL (Repris av tidigare inlägg – kan det vara okej?)

Rapporter om MPL (Repris av tidigare inlägg – kan det vara okej?)

image

Jag hoppas med detta inlägg på förståelse och/eller reaktioner från er som läser på bloggen. När jag började skriva så var det naturligtvis oerhört få som ens visste om denna bloggs existens. Med tiden är det allt från ett tiotal (dagar utan nya inlägg) till över hundra (vid några få tillfällen) som tittar in här, med ett genomsnitt på cirka fyrtio om dagen. Detta är glädjande och jag hoppas kunna fortsätta förse er med nyheter som ni vill läsa samt få mer kommentarer och utveckla sidan med gästskribenter (hör av er!)och andra initiativ (tips mottages gärna).

När jag kollar statistiken för olika inlägg kan jag dock se att de första inläggen, omkring tio, knappast lästes av någon. Det är förståeligt eftersom bloggen var ny, men min tanke är att jag skulle kunna återpublicera några av dessa nu när det finns fler som läser här. Egentligen vill jag inte ha repriser alls men jag testar med denna idag. Hör av er om detta inte är vad ni vill se på bloggen.

image

Så i detta fall länkar jag till min tidigare artikel om de rapporter om MPL som den tidigare TFHS studenten Rickard Wikander (numera styrman på Norwegian) och jag tagit fram. Dessa har spritts runt i flygindustrin och fått en hel del uppmärksamhet och betydelse, inlklusive att de ledde till att vi bidrog med synpunkter till EASA avseende MPL. Den första var Rickards Bacheloruppsats och innehåller en översikt om flyutbildning och MPL samt tar upp aktuella frågor kring MPL. Den andra rapporten är baserad på en omfattande insamling av information från de som är involverade i MPL i industrin – en unik sammanställning. Båda är läsvärda och goda exempel på hur TFHS kunnat bidra till kunskapsutveckling i flygindustrin och Rickard presenterade resultaten från den första rapporten på både European Aviation Training Symposium och World Aviation Training Symposium, samt den andra återigen på European Aviation Training Symposium.

Länk till inlägg om MPL-rapporter från TFHS:
Rapporter och diskussion om MPL


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.