Home » Flygindustrin » Uppföljning: Ryanair – nu säger andra media det också…

Uppföljning: Ryanair – nu säger andra media det också…

Häromdagen så skrevs det här på bloggen om Ryananir och deras inställda flygningar, som uppgavs genomföras på grund av att man vill förbättra punktligheten (länk). Detta var också vad som gick att läsa i stort sett i alla media. Skepsis uttrycktes på bloggen, liksom att den egentliga anledningen till de inställda flygningarna var att man inte har tillräckligt antal piloter för att genomföra dem.

Det tog några dagar men på BBC står det idag (länk nedan): One anonymous Ryanair pilot has told the BBC that the leave issue is a red herring and that the root cause of the problem is that too many pilots are leaving Ryanair and the company is struggling to train up new crew. Även Reuters rapporterar nu om “pilot shortage” som den egentliga anledningen till de inställda flygningarna (länk nedan).

Som komplement till denna uppdatering rekommenderar jag detta videoklipp från förra året, i vilket Michael O’Leary säger att det aldrig kommer att finns en brist på piloter (eller på folk som vill tjäna 150000 £ om året för att arbeta 18 timmar i veckan, som han säger) och att Ryanair har över 3000 piloter som väntar på att få arbeta hos dem:

Länk till artikel:
Ryanair faces 20m euros compensation bill over cancellations
Ryanair sees 20 million euros in compensation claims for cancelling flights


2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.