Home » Flygindustrin » Wideroe kommer att vara först med Embraer E190-E2

Wideroe kommer att vara först med Embraer E190-E2

Det norska och tidigare helt SAS-ägda regionalflygbolaget Wideroe har just rapporterats som första kund för Embraers nya E190-E2 jetflygplan. Detta är intressant av många olika anledningar – att det är en viktig försäljning för Embraer, att Wideroe går från turboprop til jet och från Bombardier till dess konkurrent o.s.v. Så att denna nyhet är värd ett blogginlägg är bortom all tvekan.

Det är Flightglobal, och många andra källor, som rapporterar om att Wideroe som “launch customer” kommer att ta emot två E190-E2 under första halvan av 2018 och två till under resten av året. Det finns även köpoptioner på ytterligare 12 flygplan (totalt 15 flygplan rapporterar dock andra källor, så någon har fel).

Just nu flyger Wideroe med 41 Bombardier Dash8 och det svider säkert för det kanadensiska företaget att dess värsta konkurrent fått denna beställning, speciellt som dess CS100 var med som alternativ men ansågs “för stor” av Wideroe. För Embraer är detta en framgång, både avseende att ta över en Bombardierkund och att få sitt nya flygplan hos ett respekterat regionalflygbolag.

Mer om både Embraer och deras nya E2 serie kommer snart som en del av en serie om olika flygplanstillverkare. Wideroe och dess intressanta flygverksamhet förtjänar också ett inlägg, kanske i en framtida serie om olika flygbolag.

Länk till artikel:
Wideroe to be E190-E2 launch operator


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.