Home » Övrigt » Änligen information om en viktig fråga – Vem bör få tillgång till armstöden i mitten?

Änligen information om en viktig fråga – Vem bör få tillgång till armstöden i mitten?

3993e10400000578-3858658-image-a-11_1477040669259

Idag tar jag mig an ett något mindre betydande problem för flygindustrin, men ett vanligt och ibland stort problem för dess kunder, d.v.s. passagerare som flyger med större passagerarflygplan. I en artikel på BBC tar en journalist som tidigare arbetat som kabinpersonal upp frågan om vilken passagerare som bör få tillgång till armstöden i mitten av en sätesrad under en flygning.

Bakgrunden är naturligtvis de konflikter som kan uppstå kring dessa armstöd. Medan sätet närmast fönstret och vid gången har ett av armstöden som sitt eget, så delar mittsätet armstöd med dessa andra säten. Bland de riktlinjer som tas upp för hur armstöd kan hanteras finns att passageraren i mitten bör få avgöra vilket armstöd de vill luta sig mer mot, d.v.s. personen utan eget armstöd bör få ha viss förtur på de som delas. Andra kommentarer handlar om att man måste ta hänsyn till passagerarens omständigheter (storlek, flyger med barn, o.s.v.) och baserat på detta försöka visa välvilja mot andra avseende hur mycket plats de ska få ta.

Allt detta låter rimligt men vi har alla bra och mindre bra dagar som människor och vissa dagar behövs det inte mycket för att vi ska hamna i konflikt med andra. Den som tycker att detta med armstöd är en helt trivial fråga har uppenbarligen aldrig suttit bredvid någon som gör anspråk på inte bara en del av ett eller båda armstöden, utan även den utrymme bortom dessa. Hör gärna av er med historier från era armstödskonflikter och än mer om ni dessutom från en sådan upplevelse kom på ett sätt att hantera frågan om vem som ska få tillgång till armstöden i mitten.

Länk till artikel:
Who gets the centre armrests on a plane?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.