Home » Flygindustrin » Kampen går vidare … med en delseger för Boeing

Kampen går vidare … med en delseger för Boeing

image

Under dagen har det rapporterats om en stor beställning på Boeingflygplan från Qatar Airways. Denna inkluderar 787, 777 och nya 737 Max, omfattande totalt 100 flygplan enligt Bloomberg. Sådana här stora beställningar har varit vanliga under de senaste tio åren, speciellt från de stora flygbolagen i Mellanöstern, men har blivit allt mer sällsynta på senare tid.

Även BBC, Seattle Times och andra har redan rapporterat om denna försäljning. Den kommer också efter att Qatar Airways under en tid varit kritiska till Airbus, speciellt avseende motorprestanda för nya flygplan. Enligt Robert Wall på Wall Street Journal så kommer beställningen bara några dagar efter att USA godkänt försäljning av F-15 stridsflygplan till Qatar.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.