Home » Flygindustrin » Boom – återkomsten för överljudsplan?

Boom – återkomsten för överljudsplan?

image

För alla de som saknat Concorde finns det kanske nu inte bara drömmar om svunna tider, utan sedan en tid tillbaka även hopp om framtiden. Detta i form av företaget Boom Technology som avser ta fram och tillverka ett nytt överljudsflygplan. Avsikten är att detta flygplan ska kunna ta sig fram med hastigheter upp till Mach 2.2, vilket skulle innebära en restid för sträckan London-New York på 3.5 timmar. Kostnaden för de 40 passagerare som ska kunna färdas med detta flygplan är tänkt att ligga på nivån för en business class biljett med andra operatörer, omkring 5000 US$. Detta är dock inte det första initiativet med avsikt att ersätta Concorde, så det återstår att se om det denna gången kan bli mer än planer och återväckande av de drömmar som Concorde representerade på sin tid.

Mer att läsa finns på hemsidan för Boom Technology:
Hemsida för Boom Technology


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.